Verhaal

Mijn werk is te omschrijven als realistisch, kleurrijk, aansprekend en esthetisch. Ik schilder heel graag dieren en vooral voor koeien voel ik een bijzonder soort liefde. Bij het zien van deze beesten word ik zo geraakt dat telkens weer in mijn hoofd ideeën ontstaan voor nieuw werk. Het is alsof de koeien zelf mij uitnodigen om te gaan schilderen.

Het is het bonkige van de lijven, de ruglijnen en stevige spieren, de glanzende ogen, de natte neuzen, de horens. En hun nieuwsgierigheid naar de mens omdat, zodra ze zich bekeken voelen, je volop hun belangstelling krijgt.

Ik verbeeld koeien als figuranten in de weidsheid van een landschap maar het allerliefst laat ik de koeien in mijn werk een hoofdrol vervullen door ze te portretteren. Het zwart- en roodbonte Holstein-Friesian ras, Blaarkoppen en Lakenvelders, de Franse rassen Limousin en Charolais, Aziatische koeien en waterbuffels, ze staan allemaal graag model. De portretten zijn geschilderd met veel aandacht voor details waardoor de koeien heel voelbaar en aaibaar lijken en zie je ogen die naar je blijven kijken, zelfs als je wegloopt.

Naast de werken met koeien schilder ik ook graag andere dieren zoals geiten, schapen, kippen en vogels.

De afmetingen van alle schilderijen zijn heel divers en staan bij iedere afbeelding vermeld, evenals de beschikbaarheid. Het materiaal waarmee ik schilder is acryl- of olieverf of een combinatie van beide, de ondergrond is meestal een paneel, soms papier.

Ik wens u veel plezier bij het bekijken van mijn werk en tegelijkertijd bedank ik u alvast voor uw belangstelling. 

error: Content is protected !!